Information om Spårväg Syd / Tvärbanan (klicka på rubriken)

//Information om Spårväg Syd / Tvärbanan (klicka på rubriken)

Information om Spårväg Syd / Tvärbanan (klicka på rubriken)

Spårväg syds sträckning ska gå mellan Flemingsberg och Älvsjö i södra Stockholm, via Masmo, Kungens kurva, Skärholmen och Fruängen. Totalt är det cirka 17 kilometer spårväg som knyter samman de södra delarna av regionen. Spårväg syd kommer att stärka de kollektiva tvärförbindelserna, skapa förutsättningar för ett hållbart resande och innebära att Huddinge får ett etablerat, pålitligt kollektivtrafiksystem. Projektstart för Spårväg syd beräknas till år 2024 och arbetet beräknas ta tio år. Staten öppnar dock för en tidigareläggning om Region Stockholm och Huddinge kommun kommer överens. Spårväg syd finaniseras av Huddinge kommun, staten, Region Stockholm och Stockholms stad.

Läs mer här:   https://www.huddinge.se/stadsplanering-och-trafik/trafik-och-resor/strategi-och-infrastruktur/sparvag-syd/

 

 

2019-05-08T21:49:03+01:00 maj 8th, 2019|Inlägg|0 kommentarer

Lämna kommentar