Information om inglasning av balkonger (klicka på rubriken)

//Information om inglasning av balkonger (klicka på rubriken)

Information om inglasning av balkonger (klicka på rubriken)

Eftersom föreningen fått bygglov för inglasning är det möjligt att sätta igång med inglasning av balkongerna. De hyresgäster som vill beställa inglasning kan göra det på den blankett som ligger under fliken dokument.

De bostadsrättshavare som vill glasa in balkongen måste själva beställa detta. Föreningen rekommenderar att ni beställer av Teknova AB som har installerat inglasningarna hittills. Här finner ni företagets hemsida. http://teknova.se/produkter/inglasade-balkonger/  De inglasningar vi rekommenderar är nedanstående som motsvarar de redan monterade. Den som tar emot beställningar är Staffan Leo på Teknova, staffan.leo@teknova.se  tel. 070-680 4505.

TEKNOVAS Skjutsystem med standardlucka eller Skjutsystem med ”Putsfunktion”

Ovanstående inglasningar kostar runt 20-26.000 kr (inklusive moms), beroende på balkongens mått. För fönster med ”putsfunktion”, dvs. fönstret går att öppna inåt i 90 grader, tillkommer en kostnad på 700 kr + moms per fönster. För att få ett ungefärligt pris mäter ni insidan av balkongräcket och kontaktar med Teknova. Inför varje beställning gör de en exakt mätning av hela balkongen.

En handpenning tas ut på 20% av totalpriset vid beställningen. Resten betalas efter monteringen. Leveranstiden är ca 8-10 veckor.

Den som redan har en balkong med standardluckor från Teknova har möjlighet att köpa nya fönster med ”putsfunktion” för ca 1 600 kr + moms per fönster.

Beställning från annat företag eller annan typ av inglasning

Beställning från ett annat företag eller av annan typ av inglasning måste godkännas av styrelsen. Det är väldigt viktigt att vi följer vårt bygglov som är baserat på nuvarande typ av inglasning och konstruktionens fäste mot vägg/tak. Om bostadsrättshavare vill göra en sådan beställning måste bilder och konstruktionsritningar skickas in till styrelsen innan ett eventuellt godkännande. Om balkongen ligger högst upp ska fästet mot tak och vägg visas med tvärsnittsritning. Den färdiga inglasningen ska slutligen besiktigas och godkännas.

2019-05-12T21:02:01+01:00 maj 12th, 2019|Inlägg|0 kommentarer

Lämna kommentar